Stegt laks med ingefær, hvidløg og forårsløg

Når laks er på tilbud, er jeg helt vild med den her ret! Det er egentlig min kæreste, der som regel står for at lave den, fordi han er bedre til at stege fisk end mig (jaja, vi har hver især vores talenter). Ingefær kan holde sig lang tid, så det har vi stort set altid ved hånden, og forårsløg kan altid findes billigt i Netto.
Hvis man vil gøre retten ekstra hyggelig, så kan man sagtens spise den med spisepinde, fordi laksen steges tilpas mør, så den næsten falder fra hinanden.

Estimeret tid: 30-40 minutter

2 personer:

  • 2 stykker laksefilet (ca 200g i alt)
  • Flydende margarine
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Ca. 1-1 1/2 cm frisk ingefær, skrællet og hakket fint
  • 2-3 forårsløg, hakket
  • 3 spsk soya (når det er salt-reduceret. Ellers ca 2)
  • 1 spsk citronsaft (enten fra flaske eller friskpresset, hvis man har citroner liggende)
  • Salt og peber
  • Evt. letristede sesamfrø (mest for udseendets skyld; det giver en svag sødlig smag)

How to:

  1. Drys laksestykkerne med salt og peber og steg dem med skindsiden nedad på en pande i ca 5-8 minutter, alt efter tykkelsen på filetstykket
  2. Vend dem, og tilsæt hvidløg, ingefær og forårsløg
  3. Tilsæt soya og citronsaft. Lad laksen stege videre ved lav varme i ca 2 minutter, til de er gennemstegt
  4. Servér enten med ris, babyspinat eller begge dele. Hvis man har sesamfrø, drysses de over laksen ved servering

 

Buon appetito! 🙂

 

Denne opskrift er inspireret af bogen Weight Watchers

 

One thought on “Stegt laks med ingefær, hvidløg og forårsløg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s