Kylling med citronsauce

Kylling er i den billige ende, når det kommer til kød, og rigtig sundt (fyldt med proteiner og alt det der). Jeg kan godt lide kylling, fordi det er nemt at have med at gøre, og så smager det godt, næsten uanset hvordan du laver det. Det nemmeste er kyllingeinderfilet, da det ikke er så tykke stykker, og derfor skal det stege meget kortere tid. Desuden vælger jeg altid uden lage, men det er mest fordi, jeg er lidt sippet og synes, det er klamt at røre ved, når det er tilsat lage (Frk. Fornem her, I know).
Der er nok sådan cirka uendeligt mange retter med kylling, grøntsager og ris, men den her er jeg specielt glad for, fordi den er lidt friskere end mange andre retter, jeg har prøvet. Citron er godt i nærmest alt (undtagen mojito; der skal det være lime, tak!), fordi det giver et friskt pift.
Estimeret tid: ca. 20 minutter

2 personer:

  • 200g kyllingeinderfilet, skåret i grove tern
  • 1 stor porre, skyllet og skåret i skiver/ringe
  • 1 spsk olie
  • 1 dl vand
  • 1 hønsebouillon terning
  • 2 spsk citronsaft (du kan sagtens bruge ‘autocitron’)
  • 1/2 tsk sødemiddel
  • 1/2 spsk soya (saltreduceret – ellers 2 tsk almindelig soya)
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • 1/2 tsk chiliflager eller friskhakket chili (kend styrken af chili’en, inden du bare tilsætter det hele)
  • Lys jævner

Tilbehør:

  • Basmatiris; 1 dl ris og 2dl vand til 2 personer – Kog efter anvisningen på pakken

How to:

  1. Svits porreringene i olien i en gryde/wok. Når de er blevet en anelse brune, tages de af og sættes til side. Brug gryden/wok’en til resten af retten
  2. Hæld vand, bouillonterning, citronsaft, sødemiddel, soya, hvidløg og chili i gryden/wok’en. Tilsæt kyllingen og kog den ved medium/høj varme i ca. 6 minutter
  3. Tilsæt porreringene i gryden, og tilsæt lys jævner, til saucen har den ønskede konsistens. Husk at tilsætte jævner under høj varme, for ellers bliver retten klumpet
  4. Servér ris og kylling, evt med peanuts til

 

Buon appetito 🙂

 

Denne opskrift er inspireret af bogen Weight Watchers

One thought on “Kylling med citronsauce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s