Madplan Uge 49

Glædelig 1. søndag i advent! Nu er december endelig for alvor igang, og alle julegaverne blev klaret i går på den årlige juleshoppe-tur med min mor, moster og kusine. I dag har jeg så handlet gavepapir (jeg er ikke den eneste, der nyder at pakke gaver ind, vel??) og stjernestrimler med brormand, og sidder nu og drikker kaffe og spiser hjemmelavede brunkager. Julehygge; I’m ready for ya!

Jeg har aldrig været meget for tærte, men siden jeg fandt den sunde broccoli-tærte på Maria Vestergaards blog, har jeg været helt hooked! Den skal vi have i aften, så derfor står den på rester i morgen, som altid kan suppleres med f.eks. råkost. Linket om mandagen fører derfor også til Marias opskrift; den er supernem, billig at lave og smager skønt!
Selvom laks er fast inventar til stort set alle julefrokoster, så er det altså også en del af menuen i denne uge, blandt andet fordi Netto har laksefileter på tilbud til 25kr!
Der er også bønner på menuen, og i opskriften er det kidneybønner fra dåse, da det helt klart er nemmest. Dog vil jeg i denne uge prøve at lave chili’en med en bønneblanding, som min kæreste fandt i Netto, der er fra Protein Food og hedder Kidneybønnemix (No. 03). Det bliver et projekt, da de først skal i blød natten over og derefter koge 45-60 minutter (?!)…. Time will show 🙂
Tortillas er altid et hit, og da jeg skal have forældre og brormand på besøg til fødselsdagsmiddag på fredag, bliver det den nemme løsning. Det er nemt at lave, og man kan spise det med fingrene, hvis man har lyst, og det er et stort plus herhjemme, da vores spisebord kun kan rumme 4 personer… Man må være kreativ, når man ikke har nok plads, ikk’? 🙂
Mandag: Broccolitærte-rester

Tirsdag: Chili sin carne

Onsdag: Kylling med citronsauce

Torsdag: Laks med nudler

Fredag: Tortillas med oksekød

 

Wauw, og sådan fik man lige både kylling, fisk, vegetar og oksekød på menuen i en uge!
Stadig sundt, nemt og billigt! Speaking of, så har Netto kyllingetern på tilbud i denne uge (400g) til 29kr, hvilket jeg helt klart skal finde, og så skal det på frys! Kyllingetern eller skinkestrimler er guld værd at have, til en aften hvor man ikke er i humør til at lave noget vildt eller nem frokost. Smid det i f.eks. omelet, pitabrød, tærte eller tortilla wraps og vupti, nem mad!

 

God fornøjelse, og fortsat god 1. søndag i advent! 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s