Tortillas med oksekød

Til fødselsdagsfesten, familiemiddagen, tøsehyggen, herreaftenen eller hverdagen så er tortillas med oksekød bare et hit. Simpelheden gør retten så meget mere lækker, fordi jo, det kan godt være hyggeligt at stå i et køkken og kokkerere i timevis nogle gange, men højdepunktet er jo at spise det, man laver, ikke? (Madglad, helt sikkert)

Jeg laver helst en ‘tør’ kødsovs til tortillas, da det bliver mindre snasket, og det gør retten en smule mere autentisk efter min mening. Det tager en smule længere tid, da den derfor skal koge mere ind, men det gør jeg gerne for at få den helt rigtige kødsovs!
Grunden til, at tortillas er så smarte at lave til flere mennesker er, at du kan lave den “personlig”, fuldstændig ligesom tag-selv soft ice. Fyldet kan være alverdens lækre grøntsager, saucer, ost osv, og det er da bare lækkert?!
Estimeret tid: ca. 20-30 minutter

2 personer:

  • 4 tortilla-pandekager
  • 1 løg, hakket groft
  • Evt. 1 lille fed hvidløg, hakket fint
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 spsk olie
  • 250g hakket oksekød, 4-7%
  • 1-2 spsk paprika
  • 1-1 1/2 dl kogende vand
  • 1 oksebouillon terning
  • 1 dl majs fra frost
  • Evt flere krydderier som chili, BBQ, Allround o.lign.

How to:

  1. Svits løg og oregano (og evt hvidløg) i olien i en gryde
  2. Tilføj det hakkede oksekød og brun det under omrøring ved høj varme
  3. I en separat skål: hæld det kogende vand op i og opløs bouillonterningen under omrøring
  4. Tilføj paprika til det brunede kød
  5. Hæld bouillonblandingen i gryden og lad retten simre i ca. 10 minutter eller indtil vandet er fordampet
  6. Tilføj de næsten-optøede majs og rør rundt. Varmen fra retten vil få majsene til at tø helt op
  7. Smag herefter til med salt, peber og flere krydderier, hvis man har det. Husk at smage til efter du har tilsat majs, da de giver en meget sød smag
  8. Varm tortilla-pandekagerne i mikroovnen, og servér tortillas med kødsovs og yndlingsfyld – Se forslag nedenunder her

 

Fyld, forslag:

  • Peberfrugt, hakket i tern
  • Cherrytomater, skåret i kvarte
  • Cheddar, mozzarella eller anden ost, revet
  • Feta, i tern
  • Guacamole eller avocado-mos
  • Salsa, f.eks. fra Netto eller Fakta (TexMex, Santa Maria, Coop….)
  • Creme fraiche
  • Cocktailpølser, skåret i halve og varmet på en pande

 

Buon appetito 🙂

2 thoughts on “Tortillas med oksekød

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s