Pesto

Pesto kan bruges på rigtig mange ting som f.eks. kylling, kartofler, pasta, sandwiches osv., men min favorit er helt klart på pasta. Jeg har mange gange fået svinemørbrad på grillen og med ‘pastapesto’ til på mine forældres terrasse, så det er for mig noget, jeg mest af alt forbinder med sommer, men det skal ikke afholde mig fra, at få pesto i løbet af de andre sæsoner!

Den her pesto er med meget lidt hvidløg, fordi jeg ikke er synderlig vild med hvidløg, men det hører altså til pesto. Hvis man ikke er lige så hvidløgsforskrækket som mig, så kan man bare bruge et større fed eller flere!

2 personer:

  • 1 håndfuld basilikum ELLER 1 håndfuld spinat og en lille håndfuld persille
  • 50g pinjekerner
  • 1 lille fed hvidløg
  • 50g parmesanost (helst friskrevet)
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber

How to:

  1. Blend alle de tørre ingredienser i en food processor eller minihakker og tilsæt olivenolie, salt og peber
  2. Vend pestoen i tilbehøret (pasta, kartofler….) og servér evt. med mere revet parmesanost

 

Buon appetito! 🙂

One thought on “Pesto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s