Kikærtesalat

“Kikærter?!” var min første indskydelse, da jeg prøvede at finde inspiration til nye salater for nylig. Kikærter har altid for mig været noget, man bruger til at bage en tærtebund eller moser til humus (hvilket jeg ikke spiser). Så da jeg faldt over en opskrift fra nemlig.com med kikærter, blev jeg nysgerrig.

Salater kan for mig hurtigt blive kedelige og ensformige, hvis man ikke besidder samme kreative syn på salater som Salattøsen, hvilket jeg absolut ikke gør. Men når jeg er i mit nu-skal-vi-prøve-noget-nyt humør, så kommer der altså sådan noget her ud af det.
Estimeret tid: 20-30 minutter

2 personer:

  • ca 120g kikærter, kogte (Eller drænet vægt fra dåse; en dåse kikærter har typisk en drænet vægt på omkring 240g)
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk stødt chili
  • 1 tsk paprika
  • 100-150g tomater, skåret i tern
  • 50g salat (iceberg, rocula, blandet salat, babyspinat…)

How to:

  1. Lad kikærterne dryppe godt af i en sigte efter kogningen
  2. Bland de tørre ingredienser sammen med olie og vend kikærterne i blandingen
  3. Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter –  husk at røre rundt undervejs. Tag dem herefter ud, og lad dem køle helt af på bagepladen
  4. Bland tomat sammen med salaten
  5. Drys de krydrede kikærter over, og server salaten med det samme

 

Buon appetito! 🙂

 

Denne opskrift er inspireret af http://www.nemlig.com 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s